Poperingse hommelkaas

Poperingse hommelkaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt op een kaasboerderij in het poldergebied De Moeren.

Gelegen tegen de Belgische-Franse grens omvat dit beschermd landschap in België 1 492 ha. Daarnaast ligt er in Frankrijk nog 2000 ha van het vroegere moerasgebied "Les Moères". Pas in het begin van de 17de eeuw werden de Moeren drooggelegd. Het landschap wordt gekenmerkt door rechte verbindingswegen afgezoomd met bomen, door vierkante of rechthoekige percelen en door de typische boerderijen. Met een ligging van 3 à 4 meter onder de zeespiegel zijn de Moeren de laagst gelegen polder van België. Dit zorgt ervoor dat de grasweiden van uitzonderlijke kwaliteit zijn en dat uit zich in het karakter van de kaas.

Poperingse hommelkaas is een half harde, smedige kaas met een bijzonder gekarakteriseerd geur en smaak. Deze kaas is heerlijk als broodbeleg maar is ook zeer geschikt om uit het vuistje te eten. Daarboven op is het uitstekend met een glas Poperings Hommelbier.

Bron:

West-Vlaams, Hoeve- en Streekproducten en
D
e Moerenaar, http://www.demoerenaar.be/nl