Westmalle trappistenkaas

We vervaardigen één type kaas, in drie varianten die verschillen in rijpingsduur: 2, 6 en 12 maanden. De tijd doet zijn werk en beloont ons met een natuurlijke evolutie in de smaak en textuur van de kazen. Kenmerkend voor alle variëteiten is het lage zoutgehalte.

De Westmalle kazen zijn veelzijdig. Ze passen bij elk moment van de dag: tussen de boterham, verwerkt in een gerecht, op een kaasschotel, … en natuurlijk als ideaal hapje bij een Westmalle Dubbel of Tripel.

Westmalle 2+

Twee maanden rijpingskamer levert een smeuïge, halfharde trappistenkaas op met de geur van romige boter en een zachte smaak.

Westmalle 6+

Wie graag van een meer uitgesproken smaak houdt, zal genieten van deze 6 maanden gerijpte kaas. De stevige structuur geurt heerlijk en herbergt een evenwichtige smaak.

Westmalle 12+

Na twaalf maanden geduldig wachten en dagelijks eigenhandig kazen keren, is het resultaat een intense kleur, een geconcentreerd aroma en een complexe smaakervaring. Pittig zonder zout te zijn.

 

Bron: Westmalle Trappist kaasmakerij - Website: https://www.trappistwestmalle.be/nl/onze-kazen